2011. december 22., csütörtök

SCM: Sternocleidomastoid Muscles

A következő reménységem az SCM masszázs. Ez az izom a koponyán tapad, nagyon közel ahhoz, ahol a hallószervek vannak (bár azok a koponyán belül vannak, az izom meg kívül): http://en.wikipedia.org/wiki/Sternocleidomastoid_muscle

A korábbi nyaki izmok feltérképezése során erre nem vetült gyanú, merthogy olyan cifrán mozog, hogy külön mozgatni nagyon nehéz. De konkrétan összefüggésbe szokták hozni a fülzúgással. Gyorsan megvettem ezt a könyvet: http://www.julstro.com/about_PFL.html

Amikor sikerül megfelelően felfelé nyomnom ennek az izomnak a koponya végi tapadási területét, akkor pillanatokra kihagy a fülzúgás! Eddig semmilyen módon nem tudtam még elérni ezt.

Ennek az izomnak a masszírozása, nyújtása elég macerás: ha pl. a bal vállamra hajtom a fejem és az államat a jobb vállam felé fordítom, akkor a jobb oldali SCM 2 ujjal megfoghatóvá válik. Hangsúlyozzák, hogy a koponyához minél közelebb kell megfogni, és 30 másodpercig nyomni, masszírozni. Baromira fáj, ezt előre le is írták. Lentebb menni nem vagy nagyon óvatosan szabad, mert ott már egy artéria is megy, azt nem szabad elszorítani.
A masszírozás szintén hat a fülzúgásra, bár ilyenkor inkább csak modulálja. Utána viszont tényleg mintha enyhébb lenne - de nem akarom elkiabálni, mert még csak tegnap este óta csinálom, pár alkalommal - és tényleg elég kellemetlen. De folytatni fogom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése