2011. december 2., péntek

MRI

Holnap MRI, hogy ki legyen zárva az ödéma, daganat, akármi.

- revízió: az MRI semmi rendelleneset nem mutat: nincs duzzanat, daganat, semmi, ami nyomná az ideget vagy bármit bajt okozna.

7 megjegyzés:

  1. " az agytörzsnek a fej és állkapocs helyzetét is felhasználó korrekciós központja zavarodik meg"


    És ezt vajon egy koponya MR nem tudja kimutatni?

    VálaszTörlés
  2. Úgy tűnik nem. A magyar orvosok azt se tudják, hogy mi az a somatic tinnitus. A nyugati publikációk meg csak rácsodálkoznak, hogy "jé, van ilyen, írjuk le, mert sok páciens egybehangzóan állítja". De semmiféle ok-okozati láncolat nincs lefektetve, bizonyítva, terápia nincs hozzárendelve.

    A másik meg az, hogy kaptam egy másik MR beutalót, mert hiába kérdeztem én az MR-ben, hogy tudomásom szerint kontrasztanyagos MR kellene nekem, az volt a válasz, hogy ők jobban tudják.

    Így most a hallóideget nyomó tumor ki van zárva, de kaptam egy újabb MR beutalót, kontrasztanyagosra, hogy az erek is látszanak. De nem tudom mikor jutok mégegy MR-re...

    VálaszTörlés
  3. Pfff, az MR amire elküldenek a tinnitussal nem kontrasztanyagos? Csodás. Én januárban megyek, hát ez most azért elkeserített egy kicsit. Azt gondoltam, hogy ha már alapból pl. a nyaki erek is szóba jönnek a fülcsengésnél, azért akkor a koponya MR kontrasztanyagos lesz. Neked a beutalódon annyi volt, hogy koponya MR? A kontrasztanyagos külön rá lenne írva?(a remény hal meg utoljára alapon kérdezem..)

    VálaszTörlés
  4. Egyébként vajon miért végzik el ezesetben kontrasztanyag nélkül,hogyha előtte már elvileg a szemfenéknyomás vizsgálattal kizárják a koponyában lévő daganatot? Nyilván sötétben tapogatózom, és feleslegesen okoskodom, de nagyon érdekelne. Kontrasztanyagosra te hogy szereztél beutalót?

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom, hogy mi volt az első MR beutalóra írva, de oda a fül-orr-gégész küldött, és a lelet szerint "natív koponya MR" készült.

    A neurológus mondta, hogy az előbbinek nem sok értelme volt, és MR A (= MR angio) vizsgálatra utalt be, hogy az erek állapota is látható legyen.

    Az MR A történhet kontraszanyaggal vagy anélkül is.

    Én már túl vagyok rajta, és kontrasztanyag nélküli volt - sőt, én magam is ezt kértem volna (mert rákerestem és kiderült, hogy nem kockázat nélküli)

    VálaszTörlés
  6. Értem, köszi. És neurológushoz, hogy kerültél, magánúton, vagy beutaltak hozzá?

    VálaszTörlés
  7. Először végigjártam 3 fül-orr-gégészt.
    Utána a háziorvossal irattam beutalót a reumatológiára.
    A reumatológián kaptam beutalót a neurológiára.

    VálaszTörlés