2011. december 15., csütörtök

1 hónap

1 hónapja zúg a fülem (tudom, sokaknak évekig, évtizedekig)

Ezalatt jobb oldali dominanciából 2 oldali lett (bár a 2 oldalon nem egyforma hangot hallok: jobbra ciripel, balra sípol).

Voltam 22-szer orvosnál vizsgálaton, felülvizsgálatom, kezelésen (úgy, hogy az 5 napos infúziót 1-nek számoltam, és a bölcsesség fog húzást a 8-szori seb ellenőrzéssel és tisztítással is 1-nek számoltam)

Elköltöttem 2-3 minimálbért vizsgálatokra, gyógyszerekre, eszközökre, stb.

Az derült ki, hogy tulajdonképpen makkegészséges vagyok - csak éppen zúg a fülem. Illetve én hajtogatom, hogy a nyakam nem jó: merev, recseg, ropog.

A jövő héttől fizikoterápia, illetve akkorra itt kellene lennie a "Neck crisis" könyvnek is. Ezekben reménykedek.

1 megjegyzés:

  1. Szia! Nagy figyelemmel követem a blogodat!!

    28 éves vagyok és 7 hónapja sípol a bal fülem. Amikor a blogodra bukkantam, olyan volt mintha én írtam volna... félelmetes!
    Egy hét sípolás után mentem el dokihoz, fülorrgégész betagen+bilobil majd 5 napos infu kúra Vácon. Ez még Júniusban. Majd mindenhová elküldtek, szemészettől a laborig.. Volt nyaki és gerinc rtg-m. Koponya MRI. Nyirokcsomó és pajzsmirigyvizsgálat nyaki ultrahanggal. 4d ultrahangos carotis (nyaki erek) vizsgálata. Neurológus adott agyi keringés javítót, de pár nap után letettem, mert nem voltam jól tőle. Millgamma neurót beszedtem viszont..Jártam masszázsra, csontkovácshoz. Ezek mindenképpen jók, ha jó a szakember!Gyanakodtam az éjjeli fogszorításra, ami szintén kiváltó okok között emlegetett. Elmentem állkapocsspecialistához de semmi. A bölcsességfog kihúzásra most próbálom elszánni magam, mivel már csak azon az oldalon van meg így logikus lenne, reméljük... De a panoráma rtg már megvolt és semmit nem mutatott! A fogspecialista mondta, hogy elsavasodás jeleit látja a fogaimon . így durva lúgositásba kezdtem le is adtam 15 kilót!! Az elsvasodott hallojáratok is okozhatják ugyanis... De annyi minden okozhatja, hogy már majdhogynem a levegővétel is... :S Eleinte teljesen beleőrültem a gyógymód keresésébe, enyhe pánikrohamaim is voltak. Főleg miután a neten keresgéltem és mindenféle halálos betegséget adott ki amiket a fülzúgás jelez elő. De mmára egtanultam vele élni, este zenére vagy tv-re alszom el és nappal is hallgatok mindig valamit. Ujra sportolok, egyébként munkámból kifolyólag napi 10 órát ülök számítógép elött... Már vannak napok, hogy el is felejtem.. Mondjuk nekem olyan a hang, mint amikor adásszünet sipol a tv-ben, csak halkabb... Az élet zaja is elnyomja...
    Rendszeres olvasója leszek a blognak! Remélem, hogy egyszer együtt megtaláljuk a megoldást!
    ui: nem tudom, milyen az életviteled, de én egyre jobban gyanakszom rá, hogy mindennek az oka a stresszes életem! Ezen igyekszem változtatni...

    Minden jót!

    VálaszTörlés