2012. május 20., vasárnap

McKenzie 3

Már a harmadik szériát csinálom a McKenzie tornából. Továbbra is az a kiindulópont, hogy a nyaki problémák (sérv és fokozott görbület) nem korrigálható addig, amíg a hátam közepén van egy merev szakasz, amely valószínűleg "húzza" a nyakamat.

Nagy változásokat még nem érzékelek. Az igaz, hogy kevésbé esik nehezemre az egyenes testtartás, viszont hol a derekam fáj egy kicsit, hol a vállaim. Igaz, erre azt mondták, hogy "jó jel", mert amikor az egyik terület javul, akkor a másik romlik...

A fülzúgás eléggé összevissza van. A leggyakrabban bal oldali dominanciával villanymotorszerű hangot hallok. Ha teljesen közel állok pl. a hűtőgéphez, akkor a fülzúgás némileg hangosabb és magasabb frekvenciájú. Néha felhangosodik a fülzúgás, ritkán picit halkabb lesz.

Az utóbbi napokban 2-3 alkalommal, amikor ültem fél-egy órát, kicsit oldalra fordított fejjel, pl. meeting-en, akkor visszajött a magas hangú, erős sípoló hang!! Ez elég ijesztő élmény, de szerencsére a nyakamat megmozgatva eddig még mindig megszűnt és visszaállt a "szokásos" állapot.


1 megjegyzés:

  1. zenehalgatás fülhallgatóval, ivás, cigizés, egyéb, sok sok buli? hangfal előtt benyomva?

    nekem sajnos a mokka cukka nevü helyen történt előszőr, hogy buli után sípolt a fülem...nos a sípolás soha többé nem tünt el, mint előtte...nálam ez így kezdődött. (persze standard hallásteszt, stb minden rendben van...)

    azóta nem megyek magyar helyekre, mivel a törv. szabályozás hiánya és betartatása végett nincs hangerő korlátozás, ahogy pl. fejlettebb helyeken...tehát eszméletlenül fel van hangosítva a zene. És ha jó a hangulat, már nem tudok felelősséget vállalni magamért! :D ezért inkább nem is megyek...pedig a magyar buli az igazi! :D

    a zúgást a nagy zaj okozta, az biztos benne van...de sztm az volt kb. az uccsó csepp a pohárban, sok tényező összeadódott.

    az irodában gúvadás biztos nem segít, ezért bicajozom "munkába" és vissza...legalább akkor mozogjak.

    tapasztalatom szerint: (mióta a blogot olvasom, figyelem, hogy mi a helyzet):

    -ha alkeszt iszok az nem jó
    -bármiféle stressz nem jó
    -ha nem érzem magam boldognak nem jó (gondolom ez is stresszként hat)
    -marihuana nem segít, de kellemesé teszi a zúgást
    -IGAZI pihenés, alvás nagyon jó
    -nevetés nagyon jó
    -ha boldog vagyok nem is zúg a fülem

    hát eddig ennyie jutottam! :)

    VálaszTörlés