2012. április 17., kedd

McKenzie terápia

Mivel a nyaki gerincsérvre a McKenzie terápiát ajánlják, ezért felkerestem egy ezzel foglalkozó gyógytornászt. Az első alkalommal egy elég részletes kikérdezés volt illetve kipróbáltunk pár mozdulatot.

Azt eddig is tudtam, hogy milyen alap mozdulatok hogyan hatnak a fülzúgásomra (mindig erősítik), és melyek nem. De mutattak egy olyan összetett mozgássort, amitől a mindig külön-külön szóló 2 oldali fülzúgás egyetlen középről jövővé változott a mozdulat után 1-2 percre is.

Viszont az MRI képeket megnézve, valamint a mozdulatok közben jelentkező hátfájdalmak miatt is az a gyanú merült fel, hogy a hátgerinc környékén is problémák lehetnek, ezért elküldött egy manuálterapeutához. A csontkovács kezdettől fogva képben volt, de elmenni nem mertem, mert nem tetszett a gondolat, hogy "érzésre" csinálják a kezelést. A manuálterápiáról ezt írják:

"Fontos hangsúlyozni, hogy a csontkovácsolástól eltérõen - amit bárki, akár egészségügyi alapképzettség nélkül egy pár napos tanfolyamon „megtanulhat” és alkalmazhat - manuálterápiát teljes körben csak orvos végezhet egy speciális, kétéves képzés elvégzése és a Semmelweis Egyetemen letett sikeres vizsga után."

Ez megnyugtató, ráadásul a kezelés alapja műszeres vizsgálat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése