2012. február 22., szerda

Leszámolás az ülő munkával

Az eddigi próbálkozásaim bár hoztak enyhülést (vagy segítettek hozzászokni, vagy mindkettő), de nem oldották meg a problémát.

A biztos pont továbbra is az, hogy ha ülök a számítógép előtt (mert ez a munkám), akkor rosszabb a helyzet. Óránkénti vagy akár 10 percenkénti rövid séta megállítja a romlást, de nem oldja meg a problémát.

Elkezdtem nézegetni az álló íróasztalokat, de ha állítható is, akkor 100 000 Ft feletti árak vannak. Megérne ennyit is, ha biztosan tudnám, hogy segít. Próbának viszont drága.

Most megpróbálkozok azzal, hogy csináltatok asztalossal billentyűzet és monitor emelőt. Olyanok lesznek, mint 2 pici asztalka: rárakom az íróasztalra, és azokra a monitort és a billentyűzetet, így álló helyzetben tudok majd dolgozni.

Ugyanezt otthon már kipróbáltam: van egy majdnem jó méretű kisszék otthon, amire felraktam a notebook-omat tegnap este. Hát... 1 óra se kellett, hogy a lábam kezdjen tiltakozni... de éppen azért lesz jó ez a gyorsan megbontható megoldás: ha elfáradok, akkor pillanatok alatt visszaalakítható ülő munkahellyé.

A jövő hétre remélhetőleg kész lesz a cucc, aztán majd meglátjuk a tapasztalatokat.

1 megjegyzés: